A modern zenei elképzelés

VoiSingers

Reklám Projekt - Flashmob

2016. január 17. - Tarnai Attila

Korábbi bejegyzésben írtam, hogy a VoiSingers 2016-os tervei között szerepel egy reklámban részt venni. Ha ezt még nem olvastad, akkor IDE kattintva megteheted, aztán gyere és olvass tovább…

flashmob.jpg

Olyan sok féle reklám lehetséges, hogy csak az ember képzelete szabhat ennek határt. A tavalyi évben volt szerencsénk egy reklámnak mondható videóban szerepelni. Hihetetlenül élveztük és szerintem a videó is megtette a hatását és nagyon jól népszerűsítette a rendezvényt. Ez természetesen nem más volt, mint az Europa Cantat 2015 Pécs!

Az Europa Cantat egyik fő támogatója volt a Telekom. Minket kértek fel arra, hogy vegyünk részt egy Cantatot népszerűsítő Telekomos flashmobban. Hihetetlenül örültünk a felkérésnek és nagyon izgatott is volt a csapat e miatt. Szabolcs úgy döntött, hogy egy egyveleget fogunk majd elénekelni. Nézd meg a videót, ha még nem láttad, aztán olvasd tovább, hogy hogyan is készült.

Mivel ezt az egyveleget sok koncerten előadtuk már, ezért nem nagyon kellett pluszban e miatt próbálni. Zeneileg csak annyi dolog volt vele, hogy flashmob révén a fokozatosságot kialakítani benne. Ezért az elejét Toci kezdte a Beat Boxal azután pedig csak három lány kezdett énekelni és szépen folyamatosan lépünk be, amíg a végén az egész VoiSingers aki ott volt, énekelt.

A felvétel napján még nyitás előtt reggel nyolcra odamentünk a Telekom üzletbe, hogy egyszer átbeszéljük és elpróbáljuk az egészet. Szerintem az egész kórusban akkor tudatosodott, hogy délután nincs mese, csak egy lehetőségünk lesz, hiszen a flashmobnak ez a lényege.

Ugyan úgy, mint a zenei részben, a helyszínre érkezésnél is nagyon kellett ügyelnünk a fokozatosságra. Furcsán is nézett volna ki, ha 17:00-kor beállít 35 ember egyszerre az üzletbe. Ezért 30 perccel előbb találkoztunk az üzletházban és fokozatosan egyesével vagy párban elkezdtünk beszivárogni az üzletbe. Mindenki elfoglalta magát addig. Nyomkodtuk a kütyüket, sorba álltunk, néztük a mobil kiegészítőket stb…

Néhányan be is öltöztek közülünk. Toci pl. biztonsági őr volt, Gabi pedig erre a fél órára felcsapott Telekomos értékesítőnek. Természetesen kapott szakmai segítséget, mert egy nagyon kedves ott dolgozó barátnőnk S. Niki szárnyai alá vette. Úgyhogy sajnos ezt nem tudtuk kihasználni arra, hogy 80-90%-os kedvezménnyel vásároljunk mobilokat.

Kicsivel 17:00 után elindult a beat box, aztán amikor a lányok elkezdtek énekelni, akkor figyeltek fel az emberek igazán. Egyre többen énekeltünk és egyre több volt a mosoly az arcokon. Amikor elénekeltük az egyveleget, ahogy jöttünk, úgy távoztunk is.

A felvételt plafonra, padlóra rögzített kamerák mellett még 4 kézi kamerás operatőr rögzítette. A videóban is látszik, hogy sikerült elkapni sok jó pillanatot, meglepődött arcot.
Ez úton is köszönjük a bizalmat az Europa Cantat csapatának és a Telekomnak!

Azóta bármikor látok egy flashmobot, utána mindig megnézem a miénket. Szerintem a megbízó céget is jó színben tűnteti fel egy flashmob…
Olyan „jófejséget” sugall (számomra).

Nektek, hogy tetszik?

A bejegyzés trackback címe:

https://voisingers.blog.hu/api/trackback/id/tr328281384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása