A modern zenei elképzelés

VoiSingers

5+1 könnyűzenei kórusvideó, amit nem csak hallani, de látni is kell!

2017. február 19. - Tarnai Attila

Hihetetlen, hogy 30-40 ember hangja egyszerre milyen lélegzetelállítóan tud szólni, főleg ha ilyen profi felvételek társulnak hozzá!

 

Komolyzenei kórusok Magyarországról már meghódították a világot, hiszen nincs olyan ország, ahol ne nyert volna magyar kórus egy rangos versenyen. Az elmúlt években a könnyűzenei kategóriában is erősödünk, ezért szerencsére egyre többen választják az éneklés közösségi formáját, a kórust.

Összeállításunkban 5+1 videót mutatunk be Nektek, melyek láttán annak is megjön a kedve a kórusban való énekléshez, akinek eddig meg sem fordult a fejében.

One Voice Children’s Choir – Diamonds (by Rihanna)

A világ, talán egyik leghíresebb gyermekkórusa a Jégvarázs – Let it go című betétdalával már több mint 85 milliós megtekintést ért el a Youtube-on. Most Rihanna nagy sikerű slágerével, a Diamond-al hódítanak.



Indigo Choir – Now we are free (Gladiátor)

A Gladiátor című film Now we are free dala valószínűleg az eddig írt legszebb filmzenék között szerepel. Az Indigo Choir ezzel a dallal aratott elsöprő sikert egy televíziós vetélkedőben.

 

 

Alex Boyé & BYU Men’s Chorus – Baba Yetu (Christopher Tin)

Alex Boyé köztudottan szeret kórusokkal dolgozni. Christopher Tin - Baba Yetu (Mi Atyánk) című dalához az amerikai BYU férfikart kérte fel. A Brigham Young University a kórusban énekelni vágyók egyik nagy álma lehet, hiszen külön zenekaruk, nőikaruk, férfikaruk és kisebb együtteseik vannak. E mellett nagy hangsúlyt fektetnek a médiára,marketingre és ez által rengeteg hasonló videót készíthettek már. A világszerte fellépő férfihiány a kórusokban itt nem szembetűnő, mert jelenleg is 180 fiatal énekel a férfikarban.

 

Eric Whitacre & Virtuális kórus 4 – Fly to Paradise

A Grammy díjas zeneszerző, karmester, Eric Whitacre 2009-ben hatalmas projektbe kezdett. Megalapította a legnagyobb virtuális kórust a világon.  A vállalkozó kedvűek e-mailben kapott szólamaikat otthon rögzítették, majd ezeket a felvételeket Ericnek visszaküldték, aki egy művet komponált belőlük. Ez a kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy míg 2009-ben az első Virtuális Kórus 185 énekes videójából állt, addig ez a szám a negyedik projektre 8409-re növekedett. Összesen 101 országból érkeztek felvételek.

 

Perpetuum Jazzile – Afrika (Toto)

Gaudeamus Kamarakórus néven alakultak már 1983-ban, de az igazán átütő sikerük 2009-ben érkezett ezzel a videóval, amikor már a kórus neve Perpetuum Jazzile volt. Toto – Afrika című dalát egy látványos bevezető után hangszerek nélkül egy különleges feldolgozásban szólaltatták meg. A kórus azóta is járja a világot és ontják magukból a világslágerek átiratait.

 

+1 VoiSingers – Say Something

2012-es megalakulásunk óta azon dolgozunk, hogy könnyűzenei dalok kórusátirataival Magyarországon is minél több embert motiváljunk a kórusban való éneklésre, illetve a kóruskoncertek látogatására. A Great Big World és Christina Aguilera csodálatos dalát 2016.11.18-án Szuperkoncertünkön rögzítettük a páratlan akusztikájú Kodály Központban, Pécsett.

A bejegyzés trackback címe:

https://voisingers.blog.hu/api/trackback/id/tr8512272235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Bowman 2017.02.20. 20:29:47

Bár a cikk alapvetésével egyetértek, de ez egy elég gyenge válogatás. Kivétel az Afrika. A csúnyácska vörös csajnak szólistának kellene lennie. Szuper hangja van.
Addig is a jútúbon haladok ezen az irányon.
Addig is elsősegélyként küldök egy 100 %os művet:
www.youtube.com/watch?v=YEt41bYQBgE

D2 2017.02.21. 21:43:48

A sikeres férfi kórusok nem csak az aprócska Oroszországban, hanem a gigantikus Wales-ban is köszönik, jól érzik magukat:
www.youtube.com/watch?v=URfVSTh0gXI
(Velük kapcsán érdekes megfigyelni, hogy a tehetségkutatók felfedezetteit milyen tehetségesen menedzselik egyes helyeken.)

D2 2017.02.21. 21:48:28

Alex Boyé zseniális a One Voice Children's Choir széténekelt Frozenjével is: www.youtube.com/watch?v=DAJYk1jOhzk
süti beállítások módosítása