A modern zenei elképzelés

VoiSingers

Mitől Szuperkoncert? - Avagy minden a Szuperkoncertekről!

2016. április 17. - VoiSingers

Kicsit több, mint fél éve lehetett, amikor megálmodtuk, hogy csinálunk egy nagy koncertet. Szabival és Sziszivel sok alkalommal ültünk össze és ezeken a megbeszéléseken jöttem rá, hogy ez nem koncert lesz, hanem Szuperkoncert. A technikai dolgokhoz egyáltalán nem értek, ezért minden alkalommal örömmel hallgattam őket, hogy mit terveznek április 9-re.

hamarosan.jpg

Mertünk nagyot álmodni!

A szervezés kezdetekor csak annyit tudtunk, hogy meg akarjuk csinálni, de amatőr kórus lévén és pályázati pénzek nélkül anyagilag esélytelennek tűnt. Tűnhetett... 

Martin Luther King mondta:
„Nem kell látnod az egész lépcsőt, elég csak az első lépcsőfokot”

Mi felléptünk az első lépcsőfokra és időközben a támogatóinknak hála folyamatosan lépkedhettünk a továbbiakra.

A Pécs Holding Zrt. jóvoltából a koncert gerince kialakulhatott. Ez nagyon megnyugtató volt és így könnyebben is találtunk további támogatókra.

Mivel bulisabb koncertet szerettünk volna, ezért választottuk az Expo Center-t. Annak érdekében, hogy mindenki jól lásson, nézőteret is építettünk. A színpad előtt 132 ember foglalt helyet és az épített lelátón pedig 424-en. Ezt a lelátót 2x8 órán keresztül építették, majd még pár órán keresztül számozták a székeket.

vs_elozetes_008.JPG

Az egész termet 72 órán keresztül készítette a stáb. Közben több mint 100 adag ételt rendeltünk. Többen lemondtak az alvásról is. Szerdán délután 4-től vasárnap este 7-ig tartott a munka. A Globál Hang és Fénytechnikának is nagy köszönettel tartozunk, hogy ilyen csodát műveltek a színpaddal és a hanggal. 20 000 Watt hang és 47 000 Watt fény állt a rendelkezésünkre. Az egész színpadon 170, azaz 170 lámpa dolgozott!! Ezt a mennyiséget el is kellett bírni, ezért egy különlegesen megépített dupla tomcat készült a 8 méter mély és 18 méter széles színpad köré, fölé. A színpadot is lefedtük. Sok méternyi szőnyeg és függöny burkolta az egészet, hogy minél jobban mutasson.

Nem csak a hang és fény arzenál volt eszméletlen, hanem a hangszerek is. A kibővült Dirty Nancy zenekar hihetetlen profizmussal volt tökéletes társunk a produkcióban. Külön köszönet a Nord Stage 2-es hangszerért Kovács Imrének, akinek jóvoltából Szabolcs keze gurulhatott mind a 88 billentyűn.

A koncertet megelőzően a marketing feladatokban nagyban segítettek Faragó Anett és Kovács Dóra Zsófia grafikai munkái, amit nagyon köszönünk nekik! Rengeteg plakát, szórólap, meghívó és műsorfüzet mellett, online felületeken is találkozhattatok ezekkel a képekkel.

vs_elozetes_001.JPG


A koncertek előtt a Zirci Apátsági sörök kóstolásával tudtatok hangolódni a bulira. Bevallom mi is kiszöktünk egy kóstolóra, mert nem akartuk kihagyni :)

Az Europa Cantatot felidézve a Happy Day-t közössen adtuk elő a Babits kórussal és a Wing singerssel. Ebben a számban 90-en álltunk a színpadon. Csak azt sajnáljuk, hogy mi nem hallhattuk kívülről.

vs_elozetes_020.JPG

Volt meglepetés is!

A jegyértékesítés kezdetekor nagy örömünkre jött egy meglepetés. Két nap alatt elfogyott az összes jegy. Volt, aki még nem is hallott arról, hogy elindult a jegyértékesítés és már teltház volt. Ezért egy kicsit félve, de vállaltuk azt, hogy ismét duplázunk. Hihetetlenül jó érzés volt látni, hogy fiatal, 3 éves kórusként sikerült megtölteni két, belépős koncertet, ahol több mint 1100 néző volt. Ez azt mutatja számunkra, hogy megéri ennyit dolgozni és igény van arra, amit csinálunk. Köszönjük Nektek!

2016_04_09_vs_003.JPG

Minden itt felsorolt információ már bőven elég lenne ahhoz, hogy Szuperkoncertnek hívjuk. Azonban van még valami, ami alátámasztja ezt az elnevezést.

Nagyon kemény próbaidőszak után az utolsó héten, 3 napon is próbáltunk, de a koncertek napján is már 11 órától technika próba volt. Azért, hogy az egész csapat tényleg csak a zenével és énekléssel foglalkozhasson, voltak segítőink. Ezek a fiatalok, akiket név szerint is szeretnénk kiemelni, szerdától, az összeszerelés kezdetétől, a vasárnapi rendrakáson keresztül mindenben részt vettek. Ha kellett, akkor színpadot építettek, takarítottak, jegyátvételt intézték, sőt az első koncert ideje alatt szendvicseket készítettek számunkra stb… Tényleg semmi mással nem foglalkoztak ezekben a napokban, csak azzal, hogy minden a legnagyobb rendben menjen és megkönnyítsék a dolgunkat.

Az egész VoiSingers nagy hálával tartozik Nidermayer Nórának, Nagy Viviennek, Nagy Dorina Bernadettnek és Dahn Sofi Emőkének, Kovács Balázsnak, Ambrus Andrásnak, Szabó Bencének, Molnár Róbertnek!!

A lányok ruhájának megalkotója Szűcs Anikó is ott volt velünk végig és vasalta, igazgatta a ruhákat, hogy minél csinosabbak legyenek a csajok! Bíró Hanna és Patacsi Vivien pedig már déltől elkezdett minket sminkelni, hogy 15:00-ra mindenki kész legyen!

vs_elozetes_011.JPG

vs_elozetes_012.JPG

Meg is akartuk örökíteni az egész folyamatot, ezért Kerekes Peti már a próbán és az előkészületek alatt is ott volt és sok száz képet készített. Az ő elmondása alapján a leválogatás után is közel 400 kép maradt meg. Plusz az egész építési munkálatot egy GoProval felvettük és így gyorsítva majd meg tudjuk mutatni nektek is!

A teljes stáb kb 40 fő volt. Tehát majdnem annyian dolgoztak a háttérben, mint ahányan a színpadon voltunk.

Ünnepelni is szeretünk

Az esti koncert után pedig jöhetett az ünneplés. A színpadról lejöttünk és a Bortársaság jóvoltából fantasztikus habzóborral, valamint a Molnár pince jóvoltából rozéval koccinthattunk. Gyors gratulációk után támogatóinknak és magunknak egy kis fogadást is szerveztünk, ahol a finomabbnál finomabb ételeket a Maláta Bisztró és a fantasztikus borokat pedig a Matias Borászat prezentálta nekünk.

Szuper este volt! :)

 vs_elozetes_034.JPG

Kiemelt támogató: Pécs Holding Zrt.

Támogatóink és partnereink:

Dirty Nany Zenekar:
- Boros Luca
- Horváth Krisztián
- Mutapcic Midhat
- Pozsgai Tamás
- Apaceller Gergely
- Kiss Gergő

- Zsolnay Kulturális Negyed
- Piros László
- Globál Hang és Fénytechnika
- Pécsi Zeneszív Egyesület
- Europa Cantat 2015
- Csender Miklós
- Expo Center
- Matias Borászat
- Bortársaság
- Molnár Pince
- Pécs-Mecseki Borút
- Zirci Apátsági Manufaktúra
- Maláta Bisztró
- Magyar Telekom
- Kerekes fotó
- Lezmon
- Nyitrai Autóház
- LOTUS Autókozmetika
- Zafír print
- Profi Padló
- Városi fapados
- Hétről hétre
- Pécs Rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://voisingers.blog.hu/api/trackback/id/tr258635198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása